Vatten, E-L Nilsson, A. Tshibanda, K Jensen

19 oktober – 3 november 2013
Eva-Lill Nilsson – måleri
Annika Tshibanda – silversmide
Kristian Jensen – måleri/tusch

Vi är tre konstnärer som ser vatten, i speglingar där det speglade inte är i fokus utan själva vattnet. Vattnet som en magisk värld fylld av liv. Smycken med former som bär vattnets väsen. Foton i en ström av bilder från vattendrag och vattensamlingar. Vi tror på viljan till liv och skönhetens kraft. Därför bjuder vi nu in dig i vattnets värld, en värld av skönhet.

Eva-Lill Nilsson – måleri – Olja, akvarell och pastell.

svanar_eva_lill

Svanar, Eva-Lill Nilsson

Med mina bilder vill jag visa på det vi alla vet är grunden för ett gott liv. En fungerande miljö. Mina bilder handlar om vatten och om ”liljorna på marken”, att inte vara rädd. Jag visar också 30 år gamla målningar från Binneberg. Mitt Projekt ”1000 Tranor För Livet”, visas också i målningar.

 

 

Annika Tshibanda – Silversmide

annika_ring

Ring, Annika Tshibanda

I mina smycken vill jag fånga känslan av vattnets rörelser och tar fasta på vattnets rörelser i virvlar och hur en droppe ger ringar på vattnet. För mig är det viktiga att fånga känslan i vatten som flyter vidare, lekfullt och glittrande. Jag har min silversmedja i Falköping.

 

 

 

Kristian Jensen – måleri – Tusch

under

Under, Kristian Jensen

De bilder du kan se här har sina rötter i en drömsk naturmystik. I de detaljrika bilder döljer sig flera dimensioner. Genom olika djup, lager på lager, bygger jag upp mina tavlor i olika tekniker. Som betraktare dröjer man sig gärna kvar i en spännande bildvärld och upptäcker nya sidor efterhand.