Ulla Axén och Sara Ingrid Andersson

Ulla Axén

Måleri akvareller olja skulpturer

Vernissage tors. 5 Maj kl.11-17

Förtrollande Fantasi I fantasins förtrollade värld kan man skapa vad man vill. Där gillar och har jag alltid gillat, att vara. Tankarna far omkring, ibland är man i en fantasistad, i en dansskola eller på flykt med fåglarna högt ovan molnen. Man har alla möjligheter och kan skapa fritt. Ett vitt ark kan få ett spännande innehåll. Jag har fortbildat mig inom bildområdet och även utbildat mig till lågstadielärare. Arbetar nu min sista termin på Billingskolan och jobbar med bild och bibliotek. Till hösten får jag fantisera vidare i ateljén som jag har i bostaden. Ulla Axén

Förtrollande Fantasi
I fantasins förtrollade värld kan man skapa vad man vill.
Där gillar och har jag alltid gillat, att vara.
Tankarna far omkring, ibland är man i en fantasistad, i en dansskola eller på flykt med fåglarna högt ovan molnen.
Man har alla möjligheter och kan skapa fritt. Ett vitt ark kan få ett spännande innehåll.
Jag har fortbildat mig inom bildområdet och även utbildat mig till lågstadielärare.
Arbetar nu min sista termin på Billingskolan och jobbar med bild och bibliotek.
Till hösten får jag fantisera vidare i ateljén som jag har i bostaden.
Ulla Axén

 

Sara Ingrid Andersson

 

Sara Ingrid Anderssons skapande springer ur ett intresse för abstrakt konst, mode, smyckekonst, psykologi och vårt samhälle. Framförallt är det kroppen som står i fokus och hur vi genom den relaterar till oss själva och varandra. Undersökningen av identitet och relationer människor emellan är ett återkommande ämne. Sara skapar i en vidd av olika material och tekniker i formen installation vilket kan beskrivas som rumslig gestaltning. Under signatur SA SIRA skapar Sara Ingrid Andersson också bärbara silversmycken i en mer traditionell smyckekontext. Utställningen i Binnebergs Tingshus består av två delar, en installation och en presentation av SA SIRAs silversmycken. 2010 tog Sara kandidatexamen i modedesign på Textilhögskolan i Borås och arbetade sedan som kläd- och skodesigner under några år innan hon bestämde sig för att hoppa av det tåget och följa sitt hjärta ännu en gång. Sedan hösten 2013 studerar Sara smyckekonst på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg, i maj 2016 tar hon sin masterexamen.

Sara Ingrid Anderssons skapande springer ur ett intresse för abstrakt konst, mode, smyckekonst, psykologi och vårt samhälle. Framförallt är det kroppen som står i fokus och hur vi genom den relaterar till oss själva och varandra. Undersökningen av identitet och relationer människor emellan är ett återkommande ämne. Sara skapar i en vidd av olika material och tekniker i formen installation vilket kan beskrivas som rumslig gestaltning.
Under signatur SA SIRA skapar Sara Ingrid Andersson också bärbara silversmycken i en mer traditionell smyckekontext. Utställningen i Binnebergs Tingshus består av två delar, en installation och en presentation av SA SIRAs silversmycken.
2010 tog Sara kandidatexamen i modedesign på Textilhögskolan i Borås och arbetade sedan som kläd- och skodesigner under några år innan hon bestämde sig för att hoppa av det tåget och följa sitt hjärta ännu en gång. Sedan hösten 2013 studerar Sara smyckekonst på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg, i maj 2016 tar hon sin masterexamen.

 

 Vernissage tors. 5 maj kl.11-17

öppettider lör. sön. 14-17

konst & kulturdagar

5/5,6/5,7/5 kl.11-17

8/5 kl. 14-17

konstpyssel för barn

kaffeservering

välkomna!