Fotografi och Möbelkonst, Doverholm, EwaDe

14 – 29 mars – 2015.
Varmt välkomna till vårens första utställning med
fotograferna Hans, Lene och Erik Doverholm samt möbelkonstnären EwaDe

Hans Doverholm: Fotografi

hans_doverholm_nunnor

Nunnor, Hans Doverholm

Hasse kunde bara inte låta bli. Alltid hade han sin kamera med. Han älskade möten med människor, unga som gamla, och alla njöt av hans sällskap. Han förmådde att få sina medmänniskor att slappna av och må bra. Resultatet har blivit många fina porträtt.
Hasse var en stor inspiration för oss alla.

Lene Doverholm: Fotografi, skulptur, pallar.

Min kreative resa började inom fotografi, vilket har varit min passion och huvudsakliga hantverks och konstform sedan jag tog både mitt gesäll och mästerbrev i Danmark.

lene_doverholm_pall

Pall, Lene Doverholm

Under denne period har jag mottagit olika medaljer och priser i porträttfotografi och korats till årets porträttfotograf. Men min nyfikenhet och vilja att utvecklas har lett mig in på andra hantverksformer. Detta resulterade i kurser på Hantverkscentrum i Tibro. Där har jag utvecklat kunskaper inom förgyllning, restaurering, tapetsering och dekormålning. Jag inspireras av natur, historia, människor samt av de resor jag har gjort till olika delar av världen. I den mån det går skapar jag helst unika original.

Det ska bli upplyftande att få utställa med Erik och EwaDe och naturligtvis med min käre Hasse som har inspirerat mig allra mest.

Välkommen att ta del av min kreative resa.

Events:
Galleri Fyrgården, Nr Lyngvig.DK
Galleri Röglen, Stadil.DK
St:Nikolaj i Köpenhamn i samarbete med DFF.
Herning Messecenter i samarbete med Fame exebition Norge.
Odense i samarbete med Fame och Bonde Hansen
Galleri Edwin i Skövde med Hans Doverholm.
Förgyllningsarbete i Varnhem Klosterkyrka.

Erik Doverholm: Fotografi

erik_doverholm

Paris, Erik Doverholm

Jag har alltid tyckt om att arbeta med bilder. Under många år stod jag i mörkrum och lärde mig det hantverket. De senaste 15 åren har jag ägnat mig åt att fotografera press, produkter och porträtt men också bilder på landskap och städer. Detta tycker jag är avkopplande och ”mörkrumsarbetet” med dessa bilder är väldigt rogivande och utvecklande.

Svartvitt ligger mig varmt om hjärtat. Kontraster och linjer i natur och byggnader kommer fram på ett sätt som tilltalar mig.

EwaDe: Möbelkonst

ewa_dahlqvist_stolar

Stolar, EwaDe

EwaDe är född 1983 och har nyligen bosatt sig i Tibro där hon är på väg att starta upp sitt företag med fokus på möbelmakeovers och möbelkonst. 2011 påbörjade EwaDe utbildning inom möbelrestaurering på Hantverkscentrum i Tibro. Därefter utbildade hon sig även inom möbeltapetsering. Med ett brinnande intresse för gamla möbler och nya uttryck kombinerar hon de två. Med sin konstskicklighet och exklusivitet bjuder EwaDe in bortglömda möbler till 2000-talet i skräddarsydda fodral á la avant-garde.

”Den gamla hantverkstraditionen erbjuder möbler av hög kvalitet och dagens moderna tekniker och material ger oss möjligheter att skapa där bara fantasin sätter gränser”.

Events:

Har bland annat ställt ut på
Inredia, Tibro
Rosa Huset, Skövde
Stockholm Furniture Fair
Design Trade, Köpenhamn
Formex, Stockholm