Måleri & Grafik

11-26 maj 2024

Eva Ax Riise

Jag arbetar med måleri som mitt främsta uttrycksmedel. Jag söker en bild som gömmer sig under den faktiska ytan och där färgerna i oljemålningarna binds ihop i en ljusrymd och stämningen byggs med subtila nyans- och temperaturskillnader. Jag bygger upp arkitektoniska landskap av linjer och kompositioner, river ner och låter linjerna ta nya vägar. Flera lager av linjer och måleri skapar stämning och nya dimensioner i mötet mellan färger och former.

På mitten av 1990-talet gick jag Skövde konstskola och Örebro konstskola. Jag ser nu fram emot att få komma tillbaka till Skövde och visa mina verk på Binnebergs Tingshus.

Jag kommer främst att visa måleri men även delar av mitt stipendieprojekt ”French Floors” från tiden i Paris 2020.

Eva Riise

Illustratör och grafiker 

Jag arbetar med fotografi, grafik, akvarell och teckning. Mina motiv hämtar jag från det som finns nära mig. Ute i naturen, inne i köket eller i trädgården. Djuren runt oss får gärna vara med. Jag tycker om att blanda de grafiska teknikerna och gör helst korta serier. En del tryck viker eller binder jag till böcker. 

Billingens landskap är inspirerande. Det är väldigt tydligt hur platåberget påverkar landskapet på många sätt och det är inte minst hisnande att tänka på dess ålder. I denna utställning på Binnebergs tingshus har jag fokuserat på Billingen och dess natur i stort och smått.